TİYATRO SINAV BİLGİLENDİRME REHBERİ

Tiyatro Sınav Bilgilendirme Rehberi

16 Eylül 2022 Cuma

Önemli:Başvuru Linkine tıkladıktan sonra e-devlet ile giriş yapmanız gerekmektedir.

Bir bölge tiyatrosu olarak farklı seyirci yelpazelerine hitap etmekte olan Eskişehir Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Eskişehir’in kültür sanat hayatına farklı bir bakış açısı getiren ve ışık tutan çağdaş bir tiyatrodur. Gittikçe genişleyen kent yaşamının içinde, Odunpazarı Belediye Tiyatrosu sanatsal mecrada kendine özgü konumu ve tiyatro adına gerçekleştirdiği çalışmalarıyla güçlü bir çekim merkezi haline gelmiştir. Aynı zamanda tiyatro kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamak adına kendi oyuncularını yetiştirmek ve ayrıca camiaya değerli oyunlar kazandırmak amaçlı eğitim alanında da ön plana çıkmaktadır. Bu bağlamda; Odunpazarı Belediye Tiyatrosu her yıl düzenli olarak 4 aşamadan oluşan (Genel Kültür Sınavı, Sahne Sınavı,  Dans Sınavı, Şan Sınavı) yetenek sınavı ile öğrenci alımı yapmaktadır. Yetenek sınavında başarılı olan adaylar Odunpazarı Belediye Tiyatrosu çatısı altında alanında uzman eğitmenlerden 2 yıl boyunca ücretsiz eğitim alma hakkı kazanırlar.

“Sınava girecek olan adaylarda 18 ile 30 yaş sınırı ve en az lise mezuniyeti şartı aranmaktadır.”

Sınava girecek olan adayların; 2 adet fotoğraf, ikametgâh ilmühaberi belgesi, sabıka kaydı belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve diploma ya da öğrenim belgesi getirmesi zorunludur. Sınav günü belgeler elden teslim alınacaktır.

Sınav; 15-16 Ekim 2022 tarihinde saat: 10:00 ‘da Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Sınava girecek olan adayların bütün aşamalara eşofman ve spor ayakkabı ile katılması gerekmektedir.

Sınav Tarihi ve Saati;

Sınav İçeriği

Sahne Sınavı: Aday bir komedi ve bir dram (yerli ya da yabacı) olmak üzere iki tirat hazırlamaları zorunludur. Hazırlana tiratların birer adet fotokopisini (yazarı, varsa çevirmeni, yayın evi, gibi bilgileri de eklenerek) sınava getirmek zorunludur.

Genel Kültür Sınavı:  Sanat ve gündem üzerine konuşulacak bir sözlü mülakat sınavıdır.

Şan Sınavı: Adaydan, şan eğitmeninin sınav esnasında piyanodan vereceği tek seslerin, çift seslerin tekrar edilmesi ayrıca melodi ve ritim tekrarı ve bir adet şarkı istenecektir.

Dans Sınavı: Aday, dans eğitmenin verdiği hareket direktiflerini yerine getirecektir.  Bir ön hazırlık istenmemektedir.

.Online başvuru yaparken e- devlet üzerinden yönlendirilerek başvuru kaydı oluşturulabilinecektir. Sınava girecek olan adayların online başvuruda linkte belirtilen başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurmaları gerekmektedir.

Sınav tarihi ve saati ile alakalı mücbir bir sebepten dolayı değişiklik olması durumda, adaylara başvuru formunda belirtilen iletişim numaralarından ulaşılacaktır.

Başvuru Linki İçin Tıklayınız...