Yunus Emre Kültür Merkezi kapılarını açtı

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi (YKSM) kapılaırnı açtı. Konser, halk oyunları ve modern dans gösterilerinin yapıldığı etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. 

Koronavirüs salgını nedeniyle Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleştirdiği etkinliklere ara vermek zorunda kalan Odunpazarı Belediyesi, programlarına yeniden başladı. Pandemi nedeniyle konserlerini online ortamda düzenleyen YKSM, konser ve dans gösterileri ile uzun bir aradan sonra ilk kez seyircisiyle buluştu. YKSM müzisyenlerinin yer aldığı konserde, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çocuk Korosu, halk oyunları ve modern dans gösterileri de yapıldı. 

Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte, koronavirüsün uzun bir süredir insanları birbirinden ayırdığını söyleyen Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Cahide Tetik,  Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nin etkinliklerine başlamasından çok önemli olduğunu ifade etti. Koronavirüs ile mücadelenin en önemli silahının aşı olduğunun altını çizen Tetik, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için mutlaka aşı olunması gerektiğini ifade etti. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 2021-2022 Kış Dönemi atölye çalışmalarına 15 branşta devam ettiklerini ifade eden Tetik, “Her yıl ortalama 8 öğrencimizi konservatuara kazandırıyoruz. 2014 yılından beri 1200 etkinliğe imza atan Yunus Emre Kültür Merkezimiz yeni sezona merhaba diyor” şeklinde konuştu.  
 

« Geri Dön