Odunpazarı’nda ‘engelsiz kreşin’ temeli atıldı

Laik, bilimsel, eşit, kaliteli ve ulaşılabilir okul öncesi eğitimin her çocuğun hakkı olduğunu savunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vizyon projeler arasında yer alan her mahalleye kreş sözünü yerine getirmeye devam ediyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bugüne kadar Odunpazarı’nda 6 tam zamanlı kreş, 7’de oyun evi olmak üzere toplam 13 kreş açtı. Geçtiğimiz haftalarda Gökmeydan Mahallesi’ne Hilal Bingöl, Vadişehir Mahallesi’ne de Nalan Kaya Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nin açılışını gerçekleştiren Başkan Kurt, bir taraftan da yeni kreş çalışmalarını sürdürüyor. 
 
Odunpazarı Belediyesi, Vadişehir Mahallesi’ne Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi yapmak için çalışmalara başladı. Tekin Alp Caddesi 73/1 adresine yapılacak olan Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi için temel atma töreni düzenlendi. Odunpazarı Belediyesi’nin 14’üncü kreşi olacak bu kreş ile ilgili karar, 2022 yılı Mart Ayı Meclis Toplantısında meclis üyelerinin oy birliği ile alınmıştı. Alınan bu karar ile Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, mülkiyeti belediyeye ait olan arazi üzerine kreş yapıyor. Temeli atılan Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nin çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak, eğitim ve öğretime başlanması hedefleniyor. Temel atma törenine, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın yanı sıra, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, ETO Başkanı Metin Güler, EMKO Başkanı Ahmet Yıldız, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Rıfat Edizkan, Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tutal ile Eskişehir Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi, Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM), Eskişehir İşitme Engelliler, Eğitim Kültür Gençlik ve Dayanışma Derneği, Eskişehir Görmeyenleri ve Göz Sağlığını Koruma Derneği (ESGÖRDER), Engelliler Dayanışma ve Bilinçlendirme Derneği, Sessiz Meleklerin Sesi Derneği, Eskişehir Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği(OFDER), Eskişehir Engelliler Spor Kulübü, Down Sendromlular Derneği başkan ve temsilcileri katıldı.    
 
“UZUN SÜREDEN BERİ AİLEMİZİN HAYATA GEÇİRMEK İSTEDİĞİ BİR PROJEYDİ”   
 
Temel atma töreninde konuşan Halil İbrahim Ara, kreşin oğlu Ahmet Ara’nın adını taşıyacağını belirtti. Bugünün kendisi ve ailesi için çok önemli bir gün olduğunu kaydeden Ara, “Bu kreş uzun süreden beri ailemizin hayata geçirmek istediği bir projeydi. Ne mutlu ki Odunpazarı Belediyemiz, böyle bir kompleks içerisinde bize bu imkanı sağladı. Başta Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
 
BURASI ARTIK BİR ROL MODEL NOKTASINDA
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, böyle anlamlı bir günde burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Çok anlamlı bir projeye şahitlik ettiklerinin altını çizen Güler, “Çok değerli dostum, çalışma arkadaşım, Meclis Başkanımız Halil İbrahim Ara’nın oğlumuz Ahmet adına yaptırdığı engelsiz bu eseri bugün hayata geçireceğiz. Burada öncelikle Kazım Başkan’a ve çalışma arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum. Odunpazarı Bölgesi önemli bir alan haline geldi. Emek çok büyük. Burası, 17 dönüm üzerinde farklı komplekslerin içinde olduğu bir bölge haline geliyor. Burası artık bir rol model noktasında, özel sektör ile vakıf etme kültürünün de bir örneğidir. Özel sektörle kamu birlikte çalıştığı sürece de bu işler daha çabuk ve anlaşılır hayata geçiyor” diye konuştu. Tüm iş adamlarına çağrı yapan Güler,“Kazanmak önemli, ama bunu vakfetmek kültürünü de alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Halil İbrahim Ara’da bunun çok önemli bir örneğini ortaya koydu. Umarım birçok çocuğumuz ve vatandaşımız buradan çok önemli destekler alacak. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim” dedi.  
 
“ÖRNEK OLACAK!”
Konuşmasına “Ticaret Odası Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın belediyemiz ile işbirliği içerisinde gerçekleştireceği bu yatırımın temelini atacağız” sözleri ile başlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, amaçlarının Türkiye’de her an herkesin engelli olabileceği gerçeğini unutmadan her mahallede 1 kreş yapmak olduğunun altını çizdi. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Halil İbrahim Ara’ya engelli yurttaşlarımız için yapacağımız bu kreşe katkı sunduğu için teşekkür ederim. Ahmet Ara’nın adını yaşatacağımız bu alanın onun gibi engelli kardeşlerimize büyük katkısı olacağına inanıyorum. Bu, aynı zamanda da örnek olacak. Türkiye’de bir belediyenin engelli yurttaşlarımız için kreş açmaya cesaret ettiğini şimdiye kadar görmedik. Olmalıdır, çünkü engelli bireyleri toplumun ayrılmaz bir parçası olarak görmemiz bizim en doğal görevimizdir. Ayrımcılık, ötekileştirme, dışlama asla bize yakışmaz. Biz bunu daha da geliştirerek sürdüreceğiz. Bu alan, 17 dönümlük bir alan. Arkadaki inşaat, Yaşlı Bakım Merkezimizin inşaatı. Umarım onu da bu yıl sonuna kadar yetiştireceğiz. Biz sivil toplum örgütleri ile her türlü çalışmayı yapmayı düşünüyoruz, çünkü sorunu yaşayan, o sorunun en iyi çözümünü de bilir. Bu merkezin yönetiminde de engelli dernek ve yurttaşlarımızın aktif katılımını bekleyeceğiz. Yönetim anlayışımızı bu doğrultuda sürdüreceğiz. Hiç kimsenin engelli olmasını dilemeyiz, ama engelli yurttaşlarımızın da bizlerle eşit bireyler olduğunu düşünüyoruz. Bunu sağlama imkanı verdiği için Halil İbrahim Ara’ya çok teşekkür ediyorum. Örnek bir davranıştır ve bizi cesaretlendirmiştir. Başka türlü çalışmalarda da önümüz açılmıştır. Hemşehrilerimizin destekleri olduğu sürece yeni çalışmaları da birlikte gerçekleştiririz.”
 
Konuşmaların ardından Başkan Kurt, Halil İbrahim Ara, Ahmet Ara ve protokol üyeleri temel atma törenini gerçekleştirdi. 


« Geri Dön