Solucan Gübresi Üretim Tesisleri

Odunpazarı Belediyesi tarafından kimyasal gübre kullanılması sonucunda artan toprak kirlenmesinin önüne geçilmesi için hazırlanan Solucan Gübresi Üretim Tesisleri’nde yüzde 100 organik gübre olan solucan gübresi üretilecek. Odunpazarı Belediyesi ihtiyacı olan yerlerde kimyasal gübreye karşı solucan gübresini kullanacak. Odunpazarı Belediyesi solucan gübresini çöpe giden meyve sebzenin geri dönüşümünde, kırsal mahallelerde ciddi sıkıntı olan hayvansal gübrelerin geri dönüşümünde bir çözüm olarak kullanmayı planlıyor. Proje kapsamında bu sene tespit edilen tarlalarda solucan gübresi deneme parselleri kurulacak. Vatandaşımız bu gübrenin faydalarını hem gözleri ile görecek hem de vatandaşlarımıza bu konuda eğitim verilecek.