Mehmet Terzi Spor Tesisleri

• Çalışma Saatleri :
  • Telefon : 0(222) 244 01 99
  • Adres : Ihlamurkent Mah. Koza Cad. Odunpazarı / Eskişehir
Bu güne kadar özellikle amatör spor kulüplerine olan desteği ile spora gönül veren ve birçok spor adamının kalbinde önemli bir yer edinen Odunpazarı Belediyesi, büyük bir vefa örneği göstererek Ihlamurkent’te inşa edilen spor salonuna Mehmet Terzi’nin adını verdi.

Gerek ulusal, gerekse uluslararası birçok yarışmada Türkiye’yi başarı ile temsil eden, birçok rekor kıran ve 1987 yılında Londra Maratonunda elde ettiği derece ile halen Türkiye ve Balkanların en iyi derecesine sahip, Türk atletizminin altın adamı Mehmet Terzi’nin adı Odunpazarı Belediyesi ile ölümsüzleşti.

15 Temmuz 2008 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Mehmet Terzi Spor Salonu, kent halkından tam not aldı.  Yaz, kış demeden sağlıklı ve zinde kalmak için vatandaşlarımıza eğlenceli spor yapma imkânı sunulan Mehmet Terzi Spor Salonu, Eskişehir’in yeni, modern, güvenli ve çağdaş mahallesi Ihlamurkent’te modern donanımı ile büyük beğeni topluyor.

Mehmet Terzi Spor Salonunda yaz okulları ve kış okulları kapsamında düzenlenen basketbol, voleybol, badminton, taekwondo, masa tenisi, jimnastik branşlarında 4 -17 yaşlarındaki öğrencilere hizmet verilmektedir. Bayanlara yönelik olarak da hafta içi step-aerobik ve plates kursları  düzenlenmektedir. İlimizdeki lise ve dengi okulların çeşitli branşlarındaki antrenman faaliyetleri burada yürütülürken, Ihlamurkent ve çevre mahalleler başta olmak üzere tüm Eskişehir halkına hizmet etmektedir.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu eğitmenler eşliğinde verilen kurslara, kentin birçok noktasından katılım gerçekleşirken, Mehmet Terzi Spor Salonu’nun müdavimleri, sosyal belediyecilik çalışmaları ile mutlu bir kentsel yaşamının oluşturulmasına büyük katkı sağlayan Odunpazarı Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini ifade ediyorlar.
  • Mehmet Terzi Spor Tesisleri