Başkan Kurt 1 Mayıs’ta işçilerle birlikte alanlarda

"Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde işçilerle birlikte alanlardaydı."

Başkan Kurt 1 Mayıs’ta işçilerle birlikte alanlarda

DİSK, Türk-İş, KESK, TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu, Eskişehir Tabip Odası ve siyasi partilerin Sıhhiye Meydanı’nda düzenlediği 1 Mayıs Mitingi’ne de katılan Başkan Kurt, burada da işçi ve emekçilerle bir araya geldi.

Belediye İş önüne işçilerle bir araya gelen Başkan Kurt, tüm işçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Belediye İş önünde düzenlenen kutlama törenine CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Belediye İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akıl Sallarel ve CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek katıldı.

BAŞKAN KURT: “BİZ BİRBİRİMİZLE ANCAK VE ANCAK SINIF KARDEŞLİĞİ İÇİNDE YAN YANA OLABİLİRİZ”

Belediye İş önünde konuşma yapan Başkan Kurt, 1 Mayıs’ın Türkiye’de bayram gibi kutlaması gerektiğini vurguladı. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Şuana kadar bu uğurda mücadele eden, can veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. İşçi sınıfının mücadelesi insanlığın mücadelesidir. İşçi sınıfının dayanışması, insanlığın dayanışmasıdır. Biz bunu gerçekleştiremezsek insan olmakla ilgili görevlerimizi yerine getirmemiş sayılırız. Sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak, Türkiye’de iktidar olmasak bile taşeron işçiliği sona erdirme noktasında her türlü mücadeleyi sizlerle birlikte yapmaya hazırız. Türkiye’de şu anda kaç çeşit çalışma biçimi var dediğiniz zaman, sendika başkanları bile sayamaz. Taşeron işçilik, geçici işçilik, iş kur işçiliği, 5620, sözleşmeli,  devlet memuru var. Daha nasıl bir sistem olur. Ya çalışan ya da çalıştırandır, başka yok. Biz birbirimizle ancak ve ancak sınıf kardeşliği içinde yan yana olabiliriz. Türkiye’de bir şey değişir, her şey değişir. Bunu iddia ile söylüyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Cumhuriyet Halk Partili bir arkadaşımız olsun, Türkiye’de taşeron işçilik ertesi gün biter. Türkiye’de işçi sömürüsü, sendikasızlaşma ertesi gün biter. Bunu iddia ile söylüyorum ve denemenizi istiyorum. Denemezseniz bunun doğru olup olmadığını anlayamazsınız. Nasıl ki Odunpazarı Belediyesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nde, Tepebaşı Belediyesi’nde sendikasız işçi kalmamışsa Türkiye’de de sendikasız işçi kalmayıncaya kadar birlikte mücadele etmeliyiz. Odunpazarı Belediyesinde 1750 kişi çalışıyor. 350’si 657 sayılı kanuna tabi memur, 120’si kadrolu işçi, geri kalanı taşeron işçi. Demek ki taşeron işçilik esas çalışma biçimidir. O zaman sizin sırtınızdan müteahhitlerin para kazanmasına son vermek sizin elinizdedir. Siz bilirsiniz. İsterseniz bu düzene devam edin. İsterseniz bu düzenle sonsuza kadar gidin, ama bu mümkün değil. Biz 15 gün önce Türkiye’de ciddi bir oylama yaptık. Demokrasiyi, insan haklarını oyladık, ama ne yazık ki bu düzen buna izin vermedi. Bunu dayanışmayla, birlikte mücadele ederek almalıyız. 2019 Türkiye için önemli bir dönemeçtir. Bu nedenle ciddi bir örgütlenme gerekli bu da taşeron işçiden başlar. Taşeron işçili kaldıracağım diyenler, taşeron işçiliği hala kaldırmadı. Ama ne yazık ki taşeron işçilerimiz hala onlara oy veriyor. Yapmayın, çoluğunuza çocuğunuza, geleceğinize acıyın. Türkiye’nin insanlık tarihinde önemli bir noktaya gelmesi sizin elinizdedir. Bunu da bugün 1 Mayıs’ta hep birlikte haykıralım. 1 Mayıs İşçi Bayramınız kutlu olsun. Bundan sonra daha özgür, daha rahat ortamlarda 1 Mayıs’ları hep birlikte kutlamak ümidi ile hepinize saygılar sunuyorum.

BELEDİYE İŞ GENEL BAŞKANI’NDAN BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR

Belediye İş önünde ki törenlerde konuşma yapan isimlerden biri de Belediye İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul oldu. İşçilerin bayramını kutlayan Yurdakul, Taşeron İşçilerle Türkiye’de ilk niteliğinde olan bir sözleşme imzaladığı için Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür etti. Yurdakul konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu düzen ağaların artığı ile yaşayacaksınız düzenidir. Bize onu reva görüyorlar. Ama siz Eskişehir’de bunu reva görmediniz. Türkiye’nin en iyi sözleşmesini yaptınız. Bunu beraber yaptık. Size teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun. Yüzü sınıfa, işçiye, emekçiye dönük olan; sizlerin çocuklarını da kendi çocukları yerine koyanlara da sahip çıkın. Onlar hırsızlarına sahip çıktılar, sizde kendi çocuklarınıza sahip çıkanlara sahip çıkın.”

Başkan Kurt, Belediye İş önündeki etkinlikten sonra Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak kutlamalar için CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen CHP Eskişehir İl Örgütünün yanına gitti. Başkan Kurt, CHP Eskişehir İl Örgütü ile beraber Sıhhiye Meydanı’na  yürüdü.
  • Başkan Kurt 1 Mayıs’ta işçilerle birlikte alanlarda
01.05.2017 14:58