Başkan Kurt ve Milletvekili Cemal Okan Yüksel’den Gündoğdu ziyareti

"Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt 16 Nisan’da gerçekleşecek olan anayasa referandumu öncesi vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor."

Başkan Kurt ve Milletvekili Cemal Okan Yüksel’den Gündoğdu ziyareti

CHP Eskişehir Milletvekili Okan Cemal Yüksel ve Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referanduma sayılı günler kala Gündoğdu Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yüksel ve Başkan Kurt bu ziyaretlerin ardından da Bayburt Çamlıköz Derneğini ziyaret etti.

Gündoğdu Mahallesi’nde yer alan ev ve iş yerlerini ziyaret eden Yüksel ve Başkan Kurt, vatandaşlarla sohbet etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 yıldır Türkiye’yi yönettiğine dikkat çeken Başkan Kurt, bu 14 yılda Türkiye’de işsizliğin arttığını vurguladı. Türkiye’nin dış politikasına değinen Başkan Kurt, Türkiye’nin komşu ülkelerle de arasının bozulduğunu söyledi. “Bir tane komşu ülke kalmadı hepsi ile savaşıyor” diyen başkan Kurt, konuşmasında 16 Nisan’da gerçekleşecek olan anayasa referandumuna değindi. Başkan Kurt, Türkiye’nin parlamenter sisteminin değiştirilmek istendiğine dikkat çekti.

Yüksel ve Başkan Kurt ev ve esnaf ziyaretlerinin ardından Bayburt Çamlıköz Derneğine giderek, burada bulunan Bayburtlular ile bir araya geldi. Başkan Kurt burada yaptığı konuşmada, “Öncelikle bunun normal bir seçim olmadığını bilmemiz gerekiyor. Parti seçimi ile karıştırmamak lazım” dedi. Referandumda Hayır diyenlerin vatan haini olarak gösterilmesine tepki gösteren Başkan Kurt, “Evet oyu kullanan kahraman, hayır oyu kullanan
vatan haini(!) Böyle bir şey yok!” dedi. Yeni anayasa metninin öneli noktalarına değinen Başkan Kurt, “Gelecekte çoluğumuzun, çocuğumuzun uygulayacağı bir anayasa yapıyoruz. Bugün biz varız, yarın yokuz; ama anayasa devam edecek. O zaman kendimizi bağlıyoruz. 1920’de parlamenter demokratik sistem demişiz, meclis açmışız. Meclisle yönetiyoruz. Şimdi bu meclisin yetkilerini kısar, yetkilerini Cumhurbaşkanına verirseniz, sistem değişecektir. Bu Cumhurbaşkanı yanlış yapmaz, ama ya bundan sonra gelen yaparsa. Bu kadar yetkiyi denetimsiz bir biçimde tek kişiye vermek tehlikelidir. Denetleme mekanizması olsun, eyvallah diyelim. Ama denetlemek için kurulan mekanizmada arıza var. Yargıda, Anayasa Mahkemesinde, Hakimler Savcılar Kurulunda yanlış var, çünkü kendini denetleyecek adamı da kendin seçiyorsun” dedi.

Yeni anaysa da bakanlar kurulunun da kaldırıldığına dikkat çeken Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bakanlar kurulunda bakanlardan biri kararı onaylamazsa, o karar geçerli olmuyor. Cumhurbaşkanı kararnamesi olacak. Bir kişi imzayı atacak ve bitecek, tartışma imkanı ortadan kalıyor. Cumhurbaşkanının acaba doğur mu değil mi, diye değerlendirme şansı yok. Cumhurbaşkanı danışmanlarına soracak, onlar anlatacak, sonra da Cumhurbaşkanı güvenip imza atacak. Ama bakıyoruz ki, bizim Cumhurbaşkanımızın danışman atamakta kusurları var. 5 yaverinden 4’ü FETÖ’cü çıktı. Daha önce atamış olduğu Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun yarısı şimdi hapishanede. Yanlış yapmış, neden? Çünkü tek kişi. Sadece kendine güvenmekle bu işler olmaz. Demokrasi denetim mekanizmasının olmasına bağlıdır. Eğer biz Cumhurbaşkanına bütün yetkileri verdiğimiz halde denetleyecek bir mekanizma kurmazsak Türkiye’nin hayrına bir iş olmaz.”

• Başkan Kurt ve Milletvekili Cemal Okan Yüksel’den Gündoğdu ziyareti
09.04.2017 12:23