Kazım Kurt: “Lozan, emperyalist güçlere karşı kazanılmış siyasi bir zaferdir”

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Lozan Barış Antlaşması'nın 96’ncı yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Kazım Kurt: “Lozan, emperyalist güçlere karşı kazanılmış siyasi bir zaferdir”

Mesajında Lozan Barış Antlaşması'nın 96’ncı yıl dönümünü kutlayan Başkan Kurt, “Lozan Barış Antlaşması, Kurtuluş Savaşı ile kazandığımız bağımsızlık ve egemenliğimizin tescili olup, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde İsmet İnönü ve arkadaşlarının Türkiye tarihine altın harflerle yazdığı bir sayfadır. Lozan Barış Antlaşması, sadece Türkiye tarihinde hak ettiği yeri almamıştır; hem dünya diplomasi tarihinin sayfalarında, hem özgürlükleri için mücadele eden Dünya halklarının tarihinde de yer almaktadır. Lozan, Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlı ve öngörülü yönetimi ile İsmet İnönü başkanlığındaki heyetin üstün diplomatik dehalarıyla emperyalist güçlere karşı kazanılmış siyasi bir zaferdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan Lozan Antlaşması'nın geçerliliğini bugün de koruyor olması ne kadar iyi müzakere edildiğinin en güçlü göstergesidir. 96’ncı yıl dönümünde Lozan Barış Antlaşmasını kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ile Lozan heyeti üyelerine, Lozan'ı yaratan şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

23.07.2019 20:09