Odunpazarı’nda 23 Nisan coşkusu

Odunpazarı’nda 23 Nisan coşkusu

Odunpazarı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Odunpazarı Tarihi Bölge’de ve Emek Mahallesi’nde 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bayramın gerçek sahibi çocuklarla kutlayan Odunpazarı Belediyesi, şenlikler kapsamında çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi.

Odunpazarı Belediyesi, çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlasın diye Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ve Emek Mahallesi’nde 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenledi. 23 Nisan Çocuk Şenliği önce Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde başladı. Çocukların ve ailelerinin yoğun katımlı ile gerçekleşen şenlikte çocuklar gönüllerince eğlendi. Odunpazarı Meydanı’nda şenliğin devam ettiği saatlerde Emek Mahallesi’nde gerçekleştirilen şenlik başladı. Emek Mahallesi’nde bulunan Türkiye Azerbaycan Kardeşlik Parkı’nda düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 23 Nisan Çocuk Şenliğinin yapıldığı alana makamını devrettiği Minik Başkan İlhan Ünügür İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Beyza Nur Sırasöğüt ile birlikte geldi.

“EGEMENLİĞİMİZLE BİRLİKTE BU BAYRAMI SONSUZA KADAR YAŞATMALIYIZ”

Şenlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şenliğe katılanların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Başkan Kurt, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem egemenliği hem de çocukları aynı anda düşünen Atatürk’ün bize armağan ettiği bayram. Dünyada çocuklara adanan tek bayram, kıymetini bilmeliyiz. Egemenliğimizle birlikte bu bayramı sonsuza kadar yaşatmalıyız. Ben hepinizin bayramını kutluyorum. Sevgi, saygı ve barış içinde bir dünya diliyorum.”

BİZLER, 23 NİSAN’I HER SENE HEYECANLA BEKLİYORUZ VE SEVİNÇLE KUTLUYORUZ”

Şenlikte konuşan bir diğer isim de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamı devrettiği Beyza Nur Sırasöğüt oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Sırasöğüt,  “Bana bu fırsatı veren Kazım Kurt dedeme çok teşekkür ediyorum. Bizler, 23 Nisan’ı her sene heyecanla bekliyoruz ve sevinçle kutluyoruz, ama bu 23 Nisan benim için daha da güzel. Çünkü Odunpazarı Belediye Başkanı oldum. Ben, 71 Evler Mahallesi Aydın Arat Halk Merkezi’nde atölyelere katılıyorum ve bu atölyeleri çok seviyorum. Santranç Atölyesi’ne de gittiğim için bugün Kazım Dedemle santranç oynadım. Odunpazarı Belediye Başkanınız olarak 71 Evler Mahallesine büyük bir park ve pazar yapılmasını istiyorum. Bir de tüm ülkelerin barış ve sevgi içinde olmasını istiyorum. Odunpazarı Belediye Başkanınız olarak tüm çocukların ve sizlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

23 Nisan Çocuk Şenliğinde çocuk tiyatroları, konserler, şiirler, yüz boyama etkinlikleri, streç boyama ve sihirbaz gösterileri yer aldı. Şenlikte Odunpazarı Belediyesi Emek, Aydın Arat ve Sezai Aksoy Halk Merkezlerinde yer alan atölyelerde eğitim gören çocuklar bir birinden güzel gösteriler yaptı. Şiirler okuyan, halk oyunları gösterileri yapan çocuklar, gönüllerince eğlendi.

• Odunpazarı’nda 23 Nisan coşkusu
24.04.2019 14:18