Kocaçınar Yaşam Merkezinde Alzheimer'ı anlattılar

"Odunpazarı Belediyesi, Kocaçınar Yaşam Merkezi müdavimleri için alzheimer semineri düzenledi."

Kocaçınar Yaşam Merkezinde Alzheimer'ı anlattılar

Odunpazarı Belediyesi kıdemli vatandaşlarımız için çalışmalarına devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi; SOBE, evde banyo, bakıcı hizmetinin ardından kıdemli vatandaşlarımız için Alzheimer semineri düzenledi. Kocaçınar Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen seminere Koacaçınar Yaşam Merkezi müdavimleri katıldı.

Seminerde, Kocaçınar Yaşam Merkezi müdavimlerine; yaşlılık hastalıkları, doğru ilaç kullanımı ve alzheimer hakkında bilgi verildi. Eğitimde, alzheimer hastalığının gittikçe ilerleyen bir şekilde bilişsel yeteneklerin yıkımına neden olan bir beyin hastalığı olduğu vurgulandı. Alzheimer olan kişide bellek kaybının yaşandığı belirtilirken, Alzheimer hastalığının hali hazırda tedavisi olmadığı ancak hastalığın ilerlemesini yavaşlatacak ilaçların var olduğu anlatıldı. Alzheimer belirtilerinin de anlatıldığı seminerde, hasta yakınlarına da çeşitli önerilerde bulunuldu.

Bu tür eğitimlerin kendileri için çok faydalı olduğunu söyleyen Kocaçınar Yaşam Merkezi Müdavimleri, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a kendileri için yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

• Kocaçınar Yaşam Merkezinde Alzheimer'ı anlattılar
11.08.2018 13:56