Odunpazarı Ekipleri yaralı köpeğin yardımına koştu

"Veteriner Hekim kontrolünde Kaymaz Mahallesi’nden alınarak, Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezinde tedavi edilmeye başladı."

Odunpazarı Ekipleri yaralı köpeğin yardımına koştu

Sivrihisar İlçesi Kaymaz Mahallesinde bulunan tahminen 1 yaşında olan dişi çoban kırma sokak köpeğine yavru iken takılan tasma, hayvanın büyümesi ile boynunda derin yaralar oluşturdu. İnsanlardan kaçan ürkek köpek Odunpazarı Belediyesi toplama ekipleri tarafından Veteriner Hekim kontrolünde Kaymaz Mahallesi’nden alınarak, Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezinde tedavi edilmeye başladı.

YANLIŞ YERLERE MÜRACAATLAR GECİKMELERE NEDEN OLUYOR

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada; köpekle ilgili ihbar kendilerine ulaştıktan sonra kısa sürede müdahale ederek köpeği tedavi altına aldıklarını söyledi. Muayene sırasında köpeğin uzun zamandır bu halde olduğu tespit edildiğini belirten yetkililer, “Duruma şahit olan vatandaşlar 20 gün önce çeşitli dernek ve kuruluşlara haber vermiş, ihbarın bize ulaşması 20 gün sürdü ve hayvan 20 gün daha fazla acı çekti. Odunpazarı Belediyesi’nin Sivrihisar İlçesi ile işbirliği protokolü mevcuttur. Vatandaşlar bu durumda öncelikle Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezine ya da Sivrihisar Belediyesine başvursaydı bu 20 günlük gecikme meydana gelmezdi” dedi. Yetkililer, resmi müdahale yetki ve sorumluluğunun belediyelerde bulunduğunun altını çizdi.

Benzer bir olay olduğunda vatandaşlarımız, Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezi’ne şu numaradan ulaşabilirler: 0 222 236 19 70

10.05.2018 14:23